Ons aanbod

Structurele begeleiding voor efficiënter en zelfstandiger leren. Resultaat? Meer leerplezier en betere schoolprestaties.

Trainingen voor scholieren. Leer slimmer, zonder stress en met meer zelfvertrouwen. Daar heb je je leven lang profijt van!

Geef pubers de begeleiding die ze nodig hebben.


In een ouderavond of workshop laten we verschillende thema's de revue passeren.

Bijvoorbeeld over het puberbrein. Of hoe je je kind het beste kunt helpen bij het maken en leren van huiswerk.

Meer over de tarieven voor leerbegeleiding

· De tarieven zijn inclusief intakegesprek.

· Tijdens de schoolvakanties zijn wij dicht. Elke maand (van september t/m juni) ontvangt u een factuur met het vaste maandtarief. Het bedrag is gebaseerd op het gemiddeld aantal begeleidingsdagen per maand. Vakanties en vrije dagen zijn hierin meegenomen.

· In het vaste maandtarief is rekening gehouden met verzuimdagen. Een keertje niet komen, verrekenen we niet. Duurt het langer dan een week, dan is verrekening in overleg mogelijk

Leerbegeleiding

FaktorFier helpt scholieren om weer grip te krijgen op het leervermogen. In de eerste plaats door na schooltijd een gezellige plek te bieden. FaktorFier is kleinschalig. Er is tijd voor een kop thee en een praatje. Want wij geloven dat kinderen in een sociaal veilige omgeving pas echt tot leren komen.

Bij FaktorFier staan scholieren zelf aan het roer van hun leerproces. We hebben aandacht voor het plannen, de leeraanpak en het vergroten van het inzicht in de hoeveelheid stof en tijd die ervoor nodig is. We evalueren na een toets hoe het is gegaan en wat er beter zou kunnen de volgende keer. 

De tijd en energie die de kinderen bij ons in hun huiswerk steken, leiden al snel tot minder stress, meer vrije tijd en hogere cijfers. Het zelfvertrouwen krijgt een boost en hierdoor ook de motivatie om door te gaan! 

Trainingen

Brugklastraining

Van groep 8 naar de brugklas verandert er veel voor de kinderen. In deze groepstraining (2 lessen van 2 uur) leren ze wat hen straks te wachten staat., zodat ze goed voorbereid aan het voortgezet onderwijs beginnen.

Wat houdt de training in? Praktische zaken als agendagebruik, plannen van huiswerk, het lezen van een lesrooster en het omgaan met wisselende docenten komen aan de orde. Maar we oefenen ook sociale vaardigheden; hoe maak je kennis met nieuwe klasgenoten, voor jezelf op komen en omgaan met lastige situaties komen aan de orde. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen!

De trainingen vinden plaats van maart t/m juni. Informeer gerust naar de data.
Wij kunnen deze training ook op de basisschool verzorgen.

 

Faalangstreductietraining

In deze groepstraining leer je hoe je je (negatieve) faalangst de baas wordt.

 

Ik Leer Leren 

Iedereen kan leren leren! Het Ik Leer Leren-programma is speciaal ontwikkeld voor de eerste klassen  van het voortgezet onderwijs. Niet de inhoud, maar het hóe van leren staat centraal. Het is een methode die uitgaat van al aanwezige kwaliteiten. 
Deze groepstraining bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. In een werkboek vol tips, testen, weetjes en oefeningen ontdekken de kinderen zélf wat werkt en hoe ze het leerwerk optimaal kunnen plannen en uitvoeren. 

Het effect van deze training is blijvend. Ook in latere school- en opleidingsjaren.

Ik leer leren is een methode dat is ontwikkeld door Centrum Tea Adema. FaktorFier is gecertificeerd om deze training te geven. Zie voor alle informatie de website www.ikleerleren.nl

 

Toets- en Examenvoorbereiding

Deze workshop is bedoeld om inzicht te geven in het proces van alles wat te maken heeft met toetsen en examens. Het gaat daarbij om:
– de inhoud van de lesstof;
– hoe kun je de lesstof daadwerkelijk leren;
– het kennen van sterke en zwakke punten qua leren en vakgebieden;
– bewust worden van manieren van leren die resultaat geven;
– gebruik maken van planningen;
– evalueren van resultaten en hiervan leren;
– omgaan met stress en spanning.

De workshop is zowel in groepsverband als individueel te doen. De tarieven hiervoor verschillen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Voor ouders

Pubers zijn vaak eigenwijs. Ze zijn het liever niet met je eens. Dat komt door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Wat te doen als je kind slechte cijfers haalt op school? Vrienden belangrijker vindt dan leren?

Slechte cijfers kunnen vele oorzaken hebben. Zoals leerproblemen, motivatieproblemen, concentratieproblemen. Ook als je kind niet lekker in zijn vel zit, heeft dat invloed op de schoolprestaties. Pubers hebben door de veranderingen in hun hersenen moeite met vooruitdenken en plannen.

Deze thema’s komen aan bod tijdens een ouderavond of workshop. 

Praktische en laagdrempelige hulp.

Voor meer grip op het leervermogen.