Ons aanbod

De zakelijke kant van het werk... Moet ook even

Structurele begeleiding voor efficiënter en zelfstandiger leren. Resultaat? Meer leerplezier en betere schoolprestaties.

Trainingen voor scholieren. Leer slimmer, zonder stress en met meer zelfvertrouwen. Daar heb je je leven lang profijt van!

Geef pubers de begeleiding die ze nodig hebben.


In een ouderavond of workshop laten we verschillende thema's de revue passeren.

Bijvoorbeeld over het puberbrein. Of hoe je je kind het beste kunt helpen bij het maken en leren van huiswerk.

Deze bijeenkomsten worden t.z.t. aangeboden.

Meer over de tarieven voor leerbegeleiding

· De tarieven zijn inclusief intakegesprek en persoonlijke werkmap.

· Tijdens de schoolvakanties zijn wij dicht. Elke maand (van september t/m juni) ontvangt u een factuur met het vaste maandtarief. Het bedrag is gebaseerd op het gemiddeld aantal begeleidingsdagen per maand. Vakanties en vrije dagen zijn hierin meegenomen.

· In het vaste maandtarief is rekening gehouden met verzuimdagen. Een keertje niet komen, verrekenen we niet. Duurt het langer dan een week, dan is verrekening in overleg mogelijk.

Leerbegeleiding

FaktorFier helpt je om weer grip te krijgen op je leervermogen. In de eerste plaats door na schooltijd een relaxte plek te bieden om even te chillen. Je kunt eerst een kop thee drinken en kletsen met je lotgenoten. Je komt tenminste 1,5 uur per dag, maar je mag natuurlijk ook langer blijven om huiswerkvrij naar huis te gaan. Zo hou je tijd over voor bijvoorbeeld sport of een ingewikkeld liefdesleven. En kun je je thuis focussen op waar het echt om gaat; social media 😉

We bespreken vooraf samen wat je gaat doen en wij checken of het lukt. Maar tussendoor doen we vooral veel méér. Natuurlijk vaag geleuter over Mindmaps en zo. Maar we leren je ook om handig te plannen, om efficiënter te werken, om hoofd- van bijzaken te scheiden en afleiding de baas te zijn. We helpen je om stress om te zetten in daadkracht en we zoeken net zo lang totdat we weten wat jouw talenten en specifieke valkuilen zijn. En hoe je die kunt inzetten of ontwijken. Dat maakt je zelfstandig en sterk. Dat zal best even slikken zijn voor je ouders. Maar daar ben jij nu eenmaal puber voor….

Voor jou

 Brugklastraining

Van groep 8 naar de brugklas verandert er veel voor je. In deze groepstraining (2 lessen van 2 uur) leer je wat jou straks te wachten staat. Zodat je goed voorbereid aan je nieuwe avontuur begint.

Wat kun je ongeveer verwachten? Praktische zaken als agendagebruik, plannen van huiswerk, het lezen van je lesrooster en het omgaan met wisselende docenten komen aan de orde. Maar we oefenen ook sociale vaardigheden; je leert contact te maken, voor jezelf op te komen en om te gaan met lastige situaties. Hierdoor groeit je zelfvertrouwen!

De training in maart zit vol, volgende data: 16 en 23 april.
Wij kunnen deze training ook op de basisschool verzorgen.

 

Faalangstreductietraining

In deze groepstraining leer je hoe je je (negatieve) faalangst de baas wordt.

 

Ik Leer Leren – start 29 oktober 2021!

Iedereen kan leren leren! Het Ik Leer Leren-programma is speciaal ontwikkeld voor kinderen van groep 7/8 en de eerste klassen  van het voortgezet onderwijs. Deze groepstraining bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur. Je krijgt een werkboek vol tips, testen, weetjes en oefeningen om beter te leren leren.

Niet de inhoud, maar het hóe van leren staat centraal. Het is een methode die uitgaat van al aanwezige kwaliteiten. Je ontdekt zélf wat werkt en hoe je je leerwerk optimaal kunt plannen en uitvoeren. Het effect van deze training is blijvend. Ook in latere school- en opleidingsjaren.

Ik leer leren is een methode dat is ontwikkeld door Centrum Tea Adema. FaktorFier is gecertificeerd om deze training te geven. Zie voor alle informatie de website www.ikleerleren.nl

 

Workshop Toets- en Examenvoorbereiding

Deze workshop (2 lessen van 1,5 uur) is bedoeld om inzicht te geven in het proces van alles wat te maken heeft met toetsen en examens. Het gaat daarbij om:
– de inhoud van de lesstof;
– hoe kun je de lesstof daadwerkelijk leren;
– het kennen van sterke en zwakke punten qua leren en vakgebieden;
– bewust worden van manieren van leren die resultaat geven;
– gebruik maken van planningen;
– evalueren van resultaten en hiervan leren;
– omgaan met stress en spanning.

De workshop is zowel in groepsverband als individueel te doen. De tarieven hiervoor verschillen. Vraag gerust naar de mogelijkheden!

Voor ouders

Pubers zijn vaak eigenwijs. Ze zijn het liever niet met je eens. Dat komt door de groei van de hersenen en de wil om zelfstandig te worden. Wat te doen als je kind slechte cijfers haalt op school? Vrienden belangrijker vindt dan leren?

Slechte cijfers kunnen vele oorzaken hebben. Zoals leerproblemen, motivatieproblemen, concentratieproblemen. Ook als je kind niet lekker in zijn vel zit, heeft dat invloed op de schoolprestaties. Pubers hebben door de veranderingen in hun hersenen moeite met vooruitdenken en plannen.

Deze thema’s komen aan bod tijdens een ouderavond of workshop. 

Ga samen met ons aan de slag

Zodat jij weer met een gerust hart naar school kunt gaan.