Van groep 8 naar VO - dat is even wennen!

Er verandert zo veel in het VO!

Wij hebben allebei kinderen op het voortgezet onderwijs. Dit jaar is het de beurt aan mijn zoon (Grietje). De afgelopen weken zijn er vele leuke en spannende activiteiten geweest in groep 8; er zijn examens Engels en EHBO gedaan, er is geoefend voor de eindmusical, er is een gastles geweest van Veilig Verkeer Nederland (van 8 naar 1) en FaktorFier heeft de brugklastraining mogen verzorgen op school. De kinderen hebben een concert bijgewoond in gala bij Lauswolt, voor alle groep 8 kinderen in de gemeente. En ga zo maar door!

Deze week staat in het teken van afscheid nemen. De kinderen zijn de basisschool uit gezet in een kruiwagen, in een rit langs alle kinderen van de school. De musical zit erop, het was fantastisch! Vanavond is het allerlaatste feest (thema Hawaii), georganiseerd door de ouders. Vanaf morgen is het vakantie, daar is iedereen wel aan toe.

En dan…. Het VO komt langzaam in zicht. De voorbereidingen worden getroffen; schoolspullen aanschaffen, een laptop en tekendoos bestellen… Van school krijgt hij een planagenda.¬†En dat is waar wij bij FaktorFier wel heel blij van worden! De grootste uitdaging zit toch echt in het plannen van het huiswerk en de toetsen.

Er komt in de eerste maanden op het VO heel veel op de brugklassers af. Er verandert zo veel! Naast de bekende schoolperikelen, zijn deze kinderen ook sociaal heel druk bezig hun plekje in de groep te vinden. Wie worden mijn nieuwe vrienden? Hoor ik er wel bij? Al met al een pittige tijd voor ze.

Bij FaktorFier kunnen wij uw kind hierin begeleiden. Door structuur, aandacht en een gezellige plek te bieden. Kom gerust eens langs om bij ons binnen te kijken!